Испания ще изпрати обещаните на Украйна танкове "Леопард" през втората половина на април

  • 05 април 2023 12:01

  • 589
  • 9
Испания ще изпрати обещаните на Украйна танкове "Леопард" през втората половина на април
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Шестте танка "Леопард 2А4", обещани от Испания на Украйна, ще бъдат изпратени през втората половина на април, съобщи днес испанският министър на отбраната Маргарита Роблес, цитирана от Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13817

В интервю за телевизия 24H Роблес уточни, че армейските служби работят по още четири танка, за да ги приведат в бойна готовност и евентуално да изпратят и тях на Украйна, отбелязва БТА.

Испания ще достави на Украйна още 4 танка "Леопард“ и още една партида бронирани пехотни машини TOA M-113

Последвайте канала на

Константин Тодоров
589 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Ukraina55

2023.04.05 | 15:08

9
Германските леопарди пристигат във Украйна и ще мачкат здраво руските слаби жалки буклуци.От германските леопарди ще се чува песента на Раим Щайн духаз докато германските танкове мачкат под веригите си руските буклуци и ще свири песента духаз ха ха ха.И другата песен ХЕИ чичо имашли салам,докато украинците мачкат под веригите си руските свине ха ха ха.
русия е кенеф

2023.04.05 | 14:23

8
Факт.
да обобщим писаното от руския трол

2023.04.05 | 13:36

7
рашката буксува навсякъде, освен там, където се готви за бягство.

2023.04.05 | 12:35

6
Владимир Рогов: "Украинската групировка на войските приключи подготовката за настъпление в района на Запорожие. Фашистката craH вече са готови и чака зелена светлина. Те докараха резерви от зомби нацита, бронирана техника и боеприпаси в района на Запорожие. Във всеки момент може да се случи всичко и ние сме готови да посрещнем craHTa в пълно въоръжение. Опитът за "контранастъпление" ще бъде началото на края за цялата фашистка армия и режима на Владимир Зеленски.

2023.04.05 | 12:35

5
Угледар и околностите.Водят се артилерийски дуели. фашистката craH използва самоходни оръдия и танкове. Огънят се извършва с т.нар. навесна траектория(ъгъл на ствола по-голям от 20 градуса), за да се увеличи обхватът на стрелба. Председателят на Обединениният комитет на началник щабовете Марк Мили: Когато Русия спечели, Америка ще трябва да удвои бюджета си за отбрана до 1,8 трилиона долара. На видео се показва как въздушно-космическите сили на Русия унищожават укрепени райони на противника във Угледар. Бойната авиация на V група (ВВО) бомбардира обекти на фашистката craH в града и околностите му. Мощните удари се коригират от квадрокоптери.

2023.04.05 | 12:35

4
В едно от военните предприятия в Свердловска област е задържана семейна двойка за шпионаж в полза на Украйна - двама руски граждани са предали на Украйна военно-техническа информация срещу парична награда. Предателите са задържани в Тагил. Медиите предполагат, че това е "Уралвагонзавод". Глупаците са предали важна информация, която може да бъде използвана срещу ВС на РФ в рамките на СВО, и са го направили срещу 100 000 рубли. С парите предателите отидошли да почиват в Сочи. Сега ще почиват 12 до 20 години в затвора.

2023.04.05 | 12:34

3
Нправление Херсон. Руските витязи идентифицираха и поразиха цели на фашистката craH в района на Херсон и Берислав.CraHTa нанесе удари по контролираната от руснаците част на Херсонска област - пострадали са жилищни сгради в Нова Каховка, Софиевка и Горностаевка. Съобщава се за движение на техника на фашистката craH по магистралата Николаев-Херсон. посока Запорожие. По фронтовата линия се водят артилерийски дуели и се извършва взаимно разузнаване. Киевският режим изтегля допълнителни сили към Орехов, за да организира нов опит за атака на позициите на ВС на РФ в Запорожка област в близко бъдеще.

2023.04.05 | 12:34

2
В Лиманския участък (направление Старобелск) ВС на РФ продължават да нанасят удари по позиции на фашистката craH в района на дефилето Журавка и Серебрянското горско стопанство. Крепостите на craHTa постепенно се унищожават, а звената за специални операции нахлуват в аванпостовете на uзMeTTa. Донецко направление,Авдиевка: ВС на РФ продължават да обстрелват фашистката craH, окопала се в града. По позициите на craHTa работят оръдия, реактивна артилерия и авиация. Маринка: ВС на РФ водят тежки боеве близо до проспект Дружби. Руснаците напредват от север и юг, опитвайки се да преминат през горските насаждения в града.

2023.04.05 | 12:34

1
Бахмут и околностите. В северната част на Бахмут територията на индустриалната зона АЗОМ е напълно прочистена, а също така е освободена жп гара Бахмут-1. Центърът на Бахмут е напълно контролиран от ВС на РФ. Има настъпление на запад, където е окопана фашистката craH на киевския режим. Вагнеровците са в района на ул."Александър Сибирцев" и се приближават до стадион "Авангард". В южната част на града се водят боеве близо до мястото, където се издигаше известният паметник на МиГ-17, на който се снимаха посетителите и който беше взривен от фашистката craH.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини