Започна гласуването на българите в Атина

  • 02 април 2023 09:44

  • 176
  • 0
Започна гласуването на българите в Атина
© Novini.bg/ Canva

Петте секции в Атина отвориха за гласуващи в 7:00. Три от тях са в посолството на България, две в центъра на града.

Пред местата за гласуване на пл. Карайскаки имаше чакащи, още преди началото на изборния ден.

Сигнал до Novini.bg: Първи изборни нарушения в Турция

За разлика от посолството, секциите в центъра не са в една сграда. Разположени са на около 50 метра една от друга. Изборните помещения са на пл. Карайскаки, районът, в който живее по-голяма част от общността в града.

В района има офиси на транспортни фирми, които извършват превози до България, както и заведения, стопанисвани от сънародници.

В двете секции в центъра на гръцката столица може да се гласува както с машина, така и с хартиена бюлетина.

В Гърция има 21 секции. Най-много са в Атина - три в посолството и две в центъра на града, както и на о-в Крит, където също има пет секции за гласуване. По една секция има в Александропулис, Кавала, Каламата, Комотини, Никити, на островите Кос, Родос и Миконос, в Патра, Солун и Ставрос.

В чужбина българските граждани могат да гласуват с паспорт, лична карта или военна карта. В случай че срокът за валидност на документа за самоличност на избирателя е изтекъл, той се допуска до гласуване, ако представи удостоверение, издадено от дипломатическото или консулското представителство на България, че е подал заявление за издаване на нов документ за самоличност.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
176 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини