Папа Франциск иска да бъде изписан утре от болницата

  • 31 март 2023 15:08

  • 332
  • 0
Папа Франциск иска да бъде изписан утре от болницата
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март иска да бъде изписан утре римската болница "Джемели", където беше приет в сряда с дихателни проблеми, за да може да оглави обредите по време на Страстната седмица, съобщи италианската агенция АНСА, като се позова на свои източници.

Лекарите на Светия отец обаче ще имат последната дума, твърдят източниците. Аржентинският свети отец ще прекара днес третата си нощ в лечебното заведение.

Болницата и Светият престол също така са предприели всички необходими мерки, включително и по отношение на охраната, за да може папата да остане в лечебното заведение и през съботната нощ, казаха източниците.

Ватиканът вчера съобщи, че Франциск е диагностициран с вирусен бронхит, който изисква прилагането на антибиотична терапия чрез инфузия.

Отмениха ангажиментите на папа Франциск заради влизането му в болница

Директорът на пресслужбата на Светия престол Матео Бруни заяви, че прилагането на антибиотици е "довело до значително подобряване на здравословното му състояние" и добави, че вчера папата е подновил работата си и "може да бъде изписан през следващите дни".

Източниците от Светия престол заявиха, че тази нощ е преминала "спокойно", а други запознати със случая източници казаха, че "ситуацията е спокойна и успокояваща", отбелязва БТА.

Константин Тодоров
332 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини