Германските военни ще увеличат числеността на своите елитни морски специални сили

  • 31 март 2023 14:50

  • 253
  • 3
Германските военни ще увеличат числеността на своите елитни морски специални сили
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Германските военноморски сили обявиха, че планират да увеличат почти двойно числеността на своите елитни морски специални сили, така наречените "бойни плувци", предаде ДПА, като се позова на днешно изявление на военноморския флот на страната.

Елитните подразделения ще наброяват 600 военнослужещи до 2025 г., се казва в изявлението. Нови части ще застъпят на служба още следващата сряда.

Германските "бойни плувци" са част от прославените специални сили на Германия и наподобяват т. нар. "тюлени" на военноморските сили на САЩ или специалните части на Кралските военноморски сили на Великобритания.

Членовете на елитните части обикновено се обучават в гмуркане, скачане с парашут, работа с експлозиви, управление на лодки, самостоятелни бойни действия и други умения.

Германската армия намалява по численост

От 1974 г. насам германските "бойни плувци" са базирани във военноморската база "Екернфьорде", на около 60 километра от датската граница.

Германските военноморски сили възлагат на тези части задачи да се сдобиват с ключово важна информация в кризисни и конфликтни зони, да спасяват заложници, да връщат контрола върху кораби, да предприемат настъпателни действия срещу терористични заплахи и да извършват тайни операции, отбелязва БТА.

Константин Тодоров
253 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Емѝ...

2023.03.31 | 15:11

3
Обичам бели германски вурстчета! Мляс-мляс....
ахахахаха

2023.03.31 | 15:06

1
Германските "бойни плувци" са част от прославените специални сили на Германия
Емѝ...

2023.03.31 | 15:08

2
Германски бойни плувци са ми пъхали шнорхелите си в анала и после ми ги подаваха да ги лапам.

Добави коментар

Водещи новини