ЕК вече е изплатила над 150 милиарда евро по плановете за икономическо възстановяване

  • 31 март 2023 13:45

  • 141
  • 0
ЕК вече е изплатила над 150 милиарда евро по плановете за икономическо възстановяване
© Pixabay

Европейската комисия съобщи, че вече е изплатила над 150 милиарда евро на държавите в ЕС по плановете им за икономическо възстановяване от пандемията, информира БТА.

От днес онлайн карта показва над 350 проекта, финансирани във всяка от страните в ЕС. Комисията отпуска средства след успешно завършване на предварително договорени етапи и цели, които съответстват на изискванията за предприемане на реформи и за насочване на инвестиции. Включването на данни в картата не означава винаги, че държавата вече е получила финансиране. Картата не включва бъдещи оценки от страна на ЕК за изпълнението на даден проект, се пояснява в съобщението.

Засега на картата, която ще се опреснява, са показани проекти в Испания за нов данък върху пластмасовите опаковки за еднократна употреба, в Гърция - за опростяване на процедурите за лицензиране на източници за възобновяема енергия, както и за антикорупционна реформа в Хърватия. Включени са също над 250 инвестиции като възлагането на обществена поръчка за градския транспорт в Рига (Латвия), за въвеждане на абонаментна карта за обществен транспорт в Австрия, за обновяването на квартали в Словения.

Последвайте канала на

Десислава Станева
141 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини