Около 900 полицаи ще охраняват първия етап от посещението на Чарлз III в Германия

  • 29 март 2023 17:03

  • 542
  • 0
Около 900 полицаи ще охраняват първия етап от посещението на Чарлз III в Германия
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Около 900 полицаи днес ще гарантират сигурността при започналото посещение на британския крал Чарлз IIIЧарлз IIIЧарлз III, пълно име Чарлз Филип Артър Джордж Маунтбатън-Уиндзор, е крал и държавен и съпругата му Камила в Германия, заяви говорител на полицейската служба, цитиран от ДПА.

Районът около луксозния хотел"Адлон" до Бранденбургската врата, където отсяда семейството, е отцепен. Заграждения с вход са разположени и в по-широкия правителствен район, където Чарлз ще бъде посрещнат в двореца Белвю - официалната резиденция на федералния президент, както и във федералната канцелария и в Бундестага.

Полицията е ограничила достъпа и до "Паризер плац" (Парижкия площад) пред Бранденбургската врата, където след проверки за сигурност около 1500 зрители бяха допуснати да гледат посрещането на краля от армията.

Крал Чарлз III прави първата си визита в чужбина като държавен глава

Специални звена на германската федерална полиция и охранители от Великобритания ще отговарят за непосредствената сигурност на британското кралско семейство. Кучета, обучени да откриват експлозиви, също ще обхождат ключови локации и превозни средства. 

Утре броят на ангажираните полицаи се очаква да стигне 1100, тъй като кралската двойка има наситена програма в Берлин, отбелязва БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
542 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини