Алексис Ципрас: Очаквайте радикална промяна в Гърция

  • 28 март 2023 17:25

  • 1044
  • 1
Алексис Ципрас: Очаквайте радикална промяна в Гърция
© Getty (архив)

"Очаквайте радикална промяна в Гърция", това заяви бившият премиер на страната и лидер на най-голямата опозиционна сила в страната – крайнолявата коалиция СИРИЗА - Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли, цитиран от местния вестник "Катемерини".

Ръководителят на СИРИЗА днес по време на предизборна проява в централния град Ливадия заяви: Изчакайте още няколко седмици и на власт ще дойде съюз на прогресивните сили. Очаквайте в страната ни да настъпят огромни промени.

Лидерът на друга опозиционна сила - лявоцентристката партия ПАСОК Никос Андрулакис каза: На 21 май гражданките и гражданите на нашата страна ще гласуват за едно по-добро бъдеще.

Изявленията на двама политици дойдоха часове след като премиерът и лидер на дясноцентристката партия "Нова демокрация" Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. определи датата на изборите за парламент. Гражданите на южната ни съседка ще гласуват за 300-местен орган на законодателната власт на 21 май.

Мицотакис насрочи дата за парламентарните избори в Гърция

 

Валери Зайцев
1044 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Хи, хи

2023.03.28 | 18:51

1
Тоя лъже повече от Тиквата.

Добави коментар

Водещи новини