Транспортът в Германия бавно се възстановява

  • 28 март 2023 09:51

  • 292
  • 0
Транспортът в Германия бавно се възстановява
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

Общественият транспорт в Германия, включително влаковете на дълги разстояния и въздушния трафик, бавно се нормализира тази сутрин, след като мащабни стачни действия прекъснаха транспортни услуги на много места в страната, информира ДПА, цитирани от БТА.

Вчера германските синдикати спряха обществения транспорт в големи части от страната. Хиляди служители по летища, железници и различни други транспортни услуги напуснаха работните си места с искания за по-справедливи възнаграждения.

На летище "Франкфурт", най-голямото в Германия, не се обслужваха на пътници, а въздушният трафик бе почти напълно блокиран.

Говорител на летището заяви, че все още се очакват закъснения на полети през днешния ден.

Железопътни линии, автобусни линии и водни пътища бяха засегнати в 7 от 16-те германски федерални провинции.

Стачки блокират транспорта в Германия

Въпреки че стачката приключи в полунощ, днес пътниците все още трябва да очакват закъснения и отмяна на някои пътувания, в частност тези с влакове на дълги разстояния, според говорител на националната железопътна компания "Дойче бан" (Deutsche Bahn).

Регионалните и вътрешноградските транспортни услуги също ще останат засегнати за известно време, тъй като е необходимо прехвърляне на техника и персонал до проблемните точки, добави говорителят.

24-часовата национална стачка бе свикана от синдиката "Ферди" (Verdi), съвместно със синдиката на работещите в железниците и транспорта Е Фау Ге (EVG), настоявайки за по-високи заплати в транспортния сектор на фона на високата инфлация в страната, която през февруари бе 8,7 на сто на годишна основа.

Калина Христова
292 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини