ЕС ще съобрази новите си санкции срещу Беларус с това дали Минск приеме руско ядрено оръжие

  • 27 март 2023 15:06

  • 269
  • 2
ЕС ще съобрази новите си санкции срещу Беларус с това дали Минск приеме руско ядрено оръжие
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Европейският съюз подготвя нови санкции срещу Беларус и ще ги съобрази с това дали Минск ще приеме руско ядрено оръжие, заяви днес говорител на Европейската комисия. Той отбеляза, че новите мерки, чието обсъждане продължава от месец, ще зависят от това дали от беларуска страна се получи потвърждение на съобщенията на руския президент Владимир Путин.

Не сме видели потвърждение от страна на Беларус това да се предвижда. Ако се случи, естествено ще има последици, посочи говорителят. Готови сме за всякакво развитие, добави той.

По неговите думи ЕС очаква да види дали властите в Минск, които определя като съучастник на Русия във войната в Украйна, ще отхвърлят изявленията на Путин. Говорителят отбеляза, че разполагането на руско ядрено оръжие в Беларус би създало допълнителна заплаха за европейската сигурност.

Борел заплаши Беларус с нови санкции

В отговор на въпрос той не отхвърли възможността при подготвяното посещение на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Китай да бъде обсъден въпросът за войната в Украйна. Говорителят посочи, че Фон дер Лайен вече е изразявала загриженост от споразумението между Москва и Пекин за безгранична дружба. Той потвърди, че Фон дер Лайен ще пътува до Китай заедно с президента на Франция Еманюел Макрон.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
269 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
бобо

2023.03.27 | 17:08

1
защо ми налагате цензура продажници

2023.03.27 | 17:29

2
никой не желае да ти чете простотиите, глупако.

Добави коментар

Водещи новини