Стачки блокират транспорта в Германия

  • 27 март 2023 09:12

  • 548
  • 3
Стачки блокират транспорта в Германия
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Днес се очакват сериозни нарушения на транспорта в по-голямата част от Германия, след като два водещи синдиката призоваха за еднодневна стачка в транспортния сектор, предаде ДПА.

Германският профсъюз на служителите в обществените услуги "Ферди" (Verdi) и синдикатът на работещите в железниците и транспорта Е Фау Ге (EVG) обявиха през миналата седмица, че организират заедно трудовия протест.

Германската летищна асоциация А Де Фау (ADV) предупреди по-рано, че до 380 000 пътници "няма да имат възможност да се възползват от полетите си" заради стачките. 

Компанията "Фрапорт" (Fraport), която управлява аерогарата във Франкфурт, обяви, че всички редовни пътнически полети през най-натовареното летище в Германия днес са отменени. "Фрапорт" е оператор и на летищата във Варна и Бургас, пише БТА.

24-часова стачка на таксиметровите шофьори в Атина

Управата на аерогарата в Мюнхен съобщи, че редовнитe пътнически и товарни полети през летището са засегнати от трудовите протести. Препоръчва се пътниците, които пътуват през Мюнхен, да се свържат с авиокомпаниите си за повече информация относно своите полети. 

Синдикатите "Ферди" и Е Фау Ге обявиха миналата седмица, че стачката ще доведе до затваряне на някои тунели на магистрали в Германия, ще наруши движението на регионалните влакове и на тези, които пътуват на дълги разстояния, ще парализира местния обществен транспорт в няколко германски провинции и ще предизвика нарушения при морския и речния транспорт в страната.

"Дойче бан" (Deutsche Bahn) обяви, че поради трудовите протести днес няма да пътува нито един от влаковете на дълги разстояния. Движението на регионалните влакове в Германия ще бъде "сериозно редуцирано", допълни германската железопътна компания. Компанията не очаква ситуацията да се нормализира и във вторник (28 март).

Росица Валентинова
548 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Tigermann27

2023.03.27 | 17:49

3
Кой ги пише тия статии?? Кои ги пише тия новини? Редактор имате ли? Германския главен профсъюз НЕ Е "ФЕРДИ"- А "ВЕРДИ"!!!! ВЕРДИ- VERDI!!! Карате ги германските коли купувате ги продавате ги, ама нарочно и името на работния пнрофсъюз не искате да напишете правилно. Пак ще трябва да си въздържам нервите...че пак дигнах скоростта. Живи и здрави Алелуя вечно Типично българско
защо

2023.03.27 | 12:22

2
стачкуват? Искат увеличение на заплатите с минимум 10% - защо? - заради високата невиждана от десетилетия инфлация - защо такава инфлация - е тъпата Урсула да им обясни.
Анална Бербок

2023.03.27 | 09:48

1
Стачките не са важни! Важен е Зеленски!

Добави коментар

Водещи новини