10 са арестуваните за бракониерство българи в Румъния

  • 24 март 2023 17:15

  • 797
  • 1
10 са арестуваните за бракониерство българи в Румъния
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Десет български граждани са арестувани заради да бракониерски улов на калкан и акула в изключителната икономическа зона на Румъния в Черно море, на около 100 км от курорта Мамая, това съобщи днес румънската Брегова охрана, предаде агенция Аджерпрес, цитирана от БТА.

Трите плавателни съда, заедно с техните екипажи, риболовни уреди и уловена риба, бяха ескортирани до военното пристанище в Констанца за по-нататъшно разследване под координацията на прокуратурата на Апелативния съд в Констанца.

Гранични полицаи от румънската Брегова охрана са провели съвместна акция с представители на Националната агенция по рибарство и аквакултури на Румъния и България за предотвратяване и борба с бракониерството на риба.

В рамките на акцията на около 100 км срещу курорта Мамая, в изключителната икономическа зона на Румъния, бяха идентифицирани три риболовни кораба, плаващи под български флаг, които бяха прехванати от кораба MAI 0201 под координацията на службата SCOMAR на бреговата охрана.

Задържаха три български кораба в Румъния за бракониерство на акули

След извършените проверки е установено, че членовете на трите екипажа, съставени от общо десет български граждани, са използвали неразрешени риболовни уреди и са извършвали риболов в периода на забрана, а на борда на лодките е открито количество риба - калкан и акула.

Валери Зайцев
797 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
...,,

2023.03.25 | 12:24

1
бьлгарите...бандити... крадци

Добави коментар

Водещи новини