Мария Габриел в САЩ: Европа е привлекателно място за новото поколение иноватори

  • 23 март 2023 18:53

  • 362
  • 2
Мария Габриел в САЩ: Европа е привлекателно място за новото поколение иноватори
© Представителство на ЕК в България
Слушай новината Слушай новината

Българският еврокомисар Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова организира в Силициевата долина в САЩ първите по рода си Дни на европейските иновации. Целта е привличане на инвеститори и таланти за развитието на европейската иновационна екосистема, съобщиха от пресцентъра на Представителството на ЕК в България.

Делегацията от Европа, придружаваща Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, включва представители на европейски компании, ректори на университети, кметове, инвеститори и стартъпи. България е представена от кмета на Габрово Таня Христова, изпълнителния директор и основател на Dronamics Свилен Рангелов и съ-основателя на Sofia2Go Светослава Симеонова. „Европа има силни страни по отношение на четвъртата вълна от иновации. С новата европейска иновационна програма целим тези силни страни да се превърнат във възможности за бизнеса. Силата ни са талантите, стратегическите инвестиции, иновационните екосистеми, благоприятната бизнес среда и солидна индустриална база. Сега предизвикателството е тези възможности за бизнес да станат привлекателни за инвеститорите и талантите в Силициевата долина“, заяви Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова

Мария Габриел: Иновациите и образованието са в центъра на амбицията ни за удвояване на водородните долини в Европа до 2025 г.

По отношение на талантите българският еврокомисар подчерта, че в ЕС има над 1 милион научни изследователи и над 17.5 милиона души във висшето образование, а 20% от всички патенти в света, допринасящи за зеления и цифровия преход, са европейски. През 2021 г. са инвестирани рекордните 110 милиарда евро в европейски стартъпи, а през 2022 г., въпреки трудната обстановка, нивото на инвестициите е 85 милиарда евро. Европа за първи път е на едно ниво със САЩ по отношение на инвестициите в стартъпите в ранен етап на развитие. „С амбицията за 100 регионални иновационни долини, Европа дава заявка за възможности за стартъпите във всеки регион“, коментира още Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова. От 2023 стартъпите имат възможност да използват т.нар. пространства за експериментиране и „живи лаборатории“, което ще им позволи да тестват и комерсиализират продукта си по-бързо.

„В сърцето на новата иновационна програма са талантите, уменията и знанията. Европа има нужда да подкрепи своите таланти, но и да се превърне в привлекателна дестинация. За да насърчим новаторите да изберат да развиват своя бизнес в Европа, представяме новата платформа за таланти в „дълбоките технологии“, добави комисар Габриел. Платформата дава достъп до информация, възможности за финансиране и кариерно развитие и връзка с предприемачи от над 43 държави.  

„С организирането на първите Дни на европейските иновации в САЩ изпратихме силно послание за иновациите, случващи се в Европа и възможността за всеки с опита си от Силициевата долина да допринесе за тяхното развитие. В сътрудничество и партньорство, можем заедно да отговорим на общите предизвикателства“, заключи Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
362 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Майтапчи Йово

2023.03.23 | 20:47

2
Особено за такива кифли... без мармалад като този жираВ:)))!

2023.03.23 | 20:01

1
Габриел и Мария- умна си като на баба ми една нейна приятелка

Добави коментар

Водещи новини