24-часова стачка на таксиметровите шофьори в Атина

  • 23 март 2023 12:35

  • 197
  • 0
24-часова стачка на таксиметровите шофьори в Атина
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Двадесет и четири часова стачка започнаха днес таксиметровите шофьори в Атина с решение на Синдиката на таксиметровите шофьори, предаде агенция АНА-МПА, цитирани от БТА.

Таксита спряха движение от 06:00 сутринта и няма да се движат до 06:00 сутринта в петък. Стачното шествие започна от 11:00 часа на бул. Кавалас, Атина, и ще продължи до Министерството на транспорта.

Синдикатът обвинява правителството в безразличие към проблемите на сектора и твърди, че то демонстративно игнорира исканията им.

Учителите в Гърция ще стачкуват утре

В изявление на таксиметровите шофьори се подчертава, „че съзнателното безразличие на правителството за бавната смърт на такситата е отражение на неолибералната политика, която правителството е наложило на всички малки и средни предприятия“.

През февруари Синдикатът на таксиметровите шофьори в Атика обяви извънредна среща, за да обсъди по-нататъшни стачни действия. Част от основните им искания са увеличение на минималната тарифа, удължаване на срока за изискването за нулеви емисии на новите таксита, както и мерки за борбата с „нелоялната конкуренция“ от страна на платформите за споделено пътуване.

Калина Христова
197 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини