Гръцкият премиер обсъди проблема с миграцията с италианския министър на отбраната

  • 22 март 2023 11:27

  • 852
  • 0
Гръцкият премиер обсъди проблема с миграцията с италианския министър на отбраната
© Gettyimages/архив
Слушай новината Слушай новината

Гръцкият министър-председател Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. посрещна италианския министър на отбраната Гуидо Крозето в Атина, за да обсъдят общите предизвикателства, пред които са поставени Гърция и Италия, предаде агенция АНА-МПА.

Акцент на вчерашната среща в резиденция Максимос бе обсъждането на предизвикателствата с бежанския проблем и сигурността, както и възможностите за по-нататъшно развитие на двустранното сътрудничество в отговор на тези предизвикателства. Във фокуса на разговора беше също и развитието в областта на отбраната.

В официалното изявление на италианското министерство на отбраната Крозето заяви, че Гърция и Италия са свързани с приятелство и силно сътрудничество, със съвместни действия както в НАТО, така и в ЕС. В изявлението се посочва, че насърчаването на стабилността и сигурността в по-широкия средиземноморски регион, а оттам и на целия европейски континент, е важно в сегашния геополитически контекст, предаде гръцката телевизия „Скай“.

На срещата в Атина е присъствал и гръцкият министър на отбраната Никос Панайотопулос, като в разговор на двамата министри на отбраната е била обсъдена и възможността за задълбочаване на сътрудничеството в сектора на отбранителната промишленост.

Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. проведе и телефонен разговор с министър-председателя на Италия Джорджа Мелони, съобщи телевизията. В изявление на италианското правителство се посочва, че „с Кириакос МицотакисКириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 г. бе решено по-нататъшно задълбочаване на вече близките двустранни отношения“.

Последвайте канала на

Десислава Станева
852 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини