В Милано 50 000 демонстранти отдават почит на жертвите на мафията

  • 22 март 2023 06:36

  • 321
  • 1
В Милано 50 000 демонстранти отдават почит на жертвите на мафията
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Два месеца след получилия силен медиен отзвук арест на укриващия се мафиот Матео Месина Денаро около 50 000 души излязоха вчера на демонстрация в Милано в памет на жертвите на мафията, предаде Франс прес.

Сред множеството, събрало се пред Миланската катедрала по случай националния ден на жертвите на мафията, имаше стотици техни близки. Много тези хора носеха снимки на роднините си.

"В края на месеца ще се навършат 28 години, а ние все още чакаме истината", казва за АФП 50-годишният Паоло Марконе, чийто баща е убит през 1995 г. от мафията във Фоджа, в южния регион Пулия. 

Франческо Марконе, местен държавен служител, бил застрелян в гръб, докато се прибирал у дома. Дъщеря му намерила тялото му на стълбите на семейната къща. Синът му смята, че научил нещо, което не е трябвало да узнава. "Тези дни са необходими, за да запазим спомените живи и в същото време да поискаме справедливост и истина... Никога не губим надежда", коментира той.

Арестуваха сестрата на кръстника на сицилианската мафия

Петдесет и две годишната Елизабета ди Катерина участва в демонстрацията в памет на своя зет Рикардо Анджело, който е убит на 21 години при засада на неаполитанската мафия Камора край Казерта. Убиецът е заловен и умира в затвора, но "ние искаме справедливост и истина за всички семейства, които все още чакат".

Росица Валентинова
321 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.03.22 | 06:49

1
Е мисля че жертвите на Италия от ваксините са много повече и ще отбелязват и те го отбелязват с шествия със снимки на младежи починали от отровата на Хитлеристка Урсула

Добави коментар

Водещи новини