Шведският парламент ще гласува за присъединяване на страната към НАТО

  • 22 март 2023 05:55

  • 493
  • 6
Шведският парламент ще гласува за присъединяване на страната към НАТО
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Шведският парламент ще гласува днес за членството на страната в НАТО, съобщи ДПА.

Вотът ще бъде предшестван от парламентарен дебат тази сутрин. Резултатът ще е ясен в късния следобед, като очакванията са депутатите да гласуват "за" присъединяването. Включването в алианса ще наложи законови промени, които трябва да бъдат одобрени.

Гласуването обаче не гарантира влизане на Швеция във военния блок. Всички 30 негови членове трябва да ратифицират присъединяването на Швеция, а Унгария и Турция още не са го направили. Анкара от месеци се противопоставя на членството на тази страна с мотива, че не е въвела достатъчно мерки срещу антиислямската реторика и срещу организации, които турските власти смятат за терористични, пише БТА.

Кремъл съжалява за желанието на Финландия и Швеция да членуват в НАТО

За турския президент Реджеп Тайип Ердоган предстоят избори и твърдата позиция по този въпрос може да привлече гласовете на религиозните и консервативни избиратели.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
493 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
НОВА, БТВ , БНТ, бнр

2023.03.22 | 08:10

6
САЩ КАЗА НА ТИЯ МЕДИИ , ЧЕ СА НЕ СВОБОДНИ И ДЕМОКРАТИЧНИ ... ДОКЛАДА НА САЩ КЪМ БЪЛГАРИЯ Е ТОЧНО ТОВА , КОЕТО ВИЖДАМЕ ОТ ДВЕ ГОДИНИ НАСАМ ....,А ИМЕННО МАНИПУЛИРАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ ..., ВСЕ ЕДНО СМЕ МОСКВА ...., ТОВА КАЗВА ДЪРЖАВНИЯ ДЕПАРТАМЕНТ НА САЩ В КРИТИЧЕН ДОКЛАД ЗА СВОБОДАТА НА МЕДИИТЕ....МАЙЙЙЙКОООО .....ПП СА КУПИЛИ ВСИЧКИ , ТАКА КАКТО И КУПУВАТ ДЕПУТАТИ КАТО РУДИ ГЕЛА И ОЩЕ ДРУГИ ОТЦЕПНИЦИ ОТ СЛАВИ ... . . .
НОВА, БТВ , БНТ, бнр

2023.03.22 | 08:05

5
САЩ КАЗА НА ТИЯ МЕДИИ , ЧЕ СА НЕ СВОБОДНИ И ДЕМОКРАТИЧНИ ... ДОКЛАДА НА САЩ КЪМ БЪЛГАРИЯ Е ТОЧНО ТОВА , КОЕТО ВИЖДАМЕ ОТ ДВЕ ГОДИНИ НАСАМ ....

2023.03.22 | 07:10

4
SLAWA NA RUSIJ

2023.03.22 | 06:47

3
Тези от вас, които следят файловете в Twitter, знаят, че е имало тайно споразумение между Белия дом и компаниите за социални медии. В Обединеното кралство текстове от техния министър на здравеопазването показаха, че Covid е въпрос на контрол, а не на здраве. Цензурата и пропагандата са извън контрол.

2023.03.22 | 06:24

2
Малеее във всички страни протести вън от НАТО и ЕС тия тепърва ще се хакат в него

2023.03.22 | 06:24

1
Наглосаксонците да знаят щото техните любими партньори американците, и по техни телевизии слушах как казаха, че те вече пращат оръжия с такъв уран!

Добави коментар

Водещи новини