Борис Джонсън предостави 52 страници доказателства в своя защита за „Партигейт“

  • 21 март 2023 15:40

  • 265
  • 1
Борис Джонсън предостави 52 страници доказателства в своя защита за „Партигейт“
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Британска парламентарна комисия публикува доказателства, предоставени от бившия премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е в негова защита при разследването дали умишлено е подвел парламента, като е казал на депутатите, че не е имало незаконни партита по време на COVID локдауните с участието на представители на властите, предаде Ройтерс.

Парламентарната комисия по привилегиите, която проучва изявленията на Джонсън пред парламента през декември 2021 г., заяви миналата седмица, че бившият премиер ще даде и устни показания утре на нейно заседание, което ще бъде излъчено по телевизията.

В документа, съдържащ 52 страници доказателства, Джонсън признава, че Камарата на общините е била подведена от неговите изявления, че правилата по време на COVID пандемията са се спазвали напълно, докато той е бил министър-председател, предава БТА. 

"Но когато направих изявленията си, те бяха добросъвестни и на базата на това, което знаех и в което вярвах по това време. Не съм подвел камарата умишлено или безразсъдно… Не съм си и помислял да направя това", казва той.

Джонсън на свой ред обвинява комисията, че "значително е надхвърлила правомощията си".

Разврат и наркотици на партитата на Борис Джонсън

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
265 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.03.21 | 16:11

1
И 1520 да представи по умен няма да стане

Добави коментар

Водещи новини