Простреляха германски политик

  • 20 март 2023 20:21

  • 1570
  • 1
Простреляха германски политик
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Местен политик от Югозападна Германия бе тежко ранен и опериран след нападение, станало вчера сутринта. Неизвестен извършител откри огън по дома на политика, като е успял да го рани, предаде ДПА, като се позова на местните власти, съобщи БТА.

Стрелбата по 65-годишния общински съветник, член на Свободната демократическа партия, е станала в Хатенхофен, град с около три хиляди жители. Полицията съобщи, че животът на ранения политик е извън опасност. Името му обаче не се съобщава.

Свободната демократическа партия е един от коалиционните партньори във федералното правителство на Германия.

Извършителят на атаката засега остава неоткриваем и мотивите за престъплението са неясни. Полицията е сформирала специална комисия и разследва възможна връзка с други стрелби на други места в югозападната провинция Баден-Вюртемберг през последните три седмици.

Сред тях е нападение на мъж в Щутгарт, който в петък вечерта бил прострелян и тежко ранен от неизвестни лица пред ресторант в квартала Цуфенхаузен. Стрелбата напомня на подобни случаи близо до Щутгарт, при които е имало хора, простреляни и ранени от непознати.

Местни политици изразиха съчувствието си към ранения вчера свой колега, но споделиха и безпокойството си от случилото се.

"Ужасен съм от новините" заяви Ханс-Улрих Рулке, лидерът на парламентарната група на Свободната демократическа партия в провинциалния парламент. Той изрази съпричастността си с местния политик и семейството му.

Жена простреля смъртоносно умиращия си съпруг в болница

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1570 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.03.20 | 20:54

1
През к у р а ми е

Добави коментар

Водещи новини