Борел очаква ЕС да постигне още днес решение за следващите военни доставки за Украйна

  • 20 март 2023 12:28

  • 334
  • 3
Борел очаква ЕС да постигне още днес решение за следващите военни доставки за Украйна
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп БорелЖозеп БорелЖозѐп Борѐл Фонтѐлес е испански политик от Испанската социалистическа работническа изрази очакване още днес да бъде постигнато споразумение за следващите военни доставки за Украйна. За тази цел разполагаме с бюджет от два милиарда евро, отбеляза той пред журналисти преди началото на съвместното заседание на европейските министри на външните работи и на отбраната в Брюксел, предаде БТА.

По неговите думи целта е доставките да бъдат осигурени бързо, евтино и в достатъчни количества. Ако днес не постигнем споразумение, доставките ще бъдат затруднени, отбеляза той.

Борел коментира, че последните дни са белязани от две важни събития покрай войната в Украйна - удължаването на договореността за износ на украинско зърно през Черно море и решението на Международния наказателен съд за издаване на заповед за задържане на руския президент Владимир Путин. Ако Путин пътува до някоя от над 130-те страни, които са част от споразумението за този съд, трябва да бъде незабавно задържан, поясни върховният представител.

Издадоха заповед за арест на Владимир Путин

Последвайте канала на

Константин Тодоров
334 3

Коментари 3

Добави коментар
Хохохохохох :))))))))

2023.03.21 | 06:29

3
КАКВО ОЩЕ трябва да им се даде на тия нефелници/некадърници/нескопосници/неспособници та ПОНЕ окончателно да отблъснат руснаците – КАКВО ОЩЕ.......??????? Толкова са трагикомични нашарените с портрети/цитати на Хи*тл*ер и св*асти*ки, че трябва поне едно 100 години да се преподава за тази трагикомедия... Числено предимство 10 към 1 - буквално МИЛИОНИ въоръжени до зъби, апропо с по-добро/модерно оръжие от руснаците ; Безкраен поток от влакови композиции с продоволствия - каквото пожелаят им се дава ; НАПЕЧАТОХА им милиарди, които са повече от ЦЕЛИЯ военен бюджет на Русия, апропо, тия напечатани хартии помпат и световната инфлация - фиата може да го печата 4 - тия Райх колкото си иска, но крави/прасета/кокошки и посеви с пшеница/царевица/ориз - НЕ МОЖЕ... На фона на всичко това, специалната военна операция (такива бяха и Пустинна Буря и Шок и Ужас...) се води НА ТЕХЕН ТЕРЕН - апропо се ГОТВЯТ 8 ГОДИНИ трагикомиците за битка... Абе... Трагикомедия с една дума... Да те бият затворници и старци фермери от Донецк... И да те бият с техника на 60 години... Грандиозен срам за украинците и американците е това - грандиозен...
сащ спермите

2023.03.20 | 12:53

2
евро спермите

2023.03.20 | 12:44

1
evro pe dal ta znaci vie evrogeiovete da vaorajavate usraina a iran i kitai ne mogat da vaorajavat rusia koi ste vie bre bokluk.

Добави коментар

Водещи новини