Поредна стачка в британските университети

  • 20 март 2023 10:53

  • 325
  • 0
Поредна стачка в британските университети
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Десетки хиляди души персонал в британските университети започнаха поредна 72-часова стачка за заплащането, трудовите договори и пенсиите.

Около 70 000 членове на Съюза на университетите и колежите в 150 университети на територията на цялото Обединено кралство стачкуват днес, утре и в сряда. Към тях ще се присъединят и лектори. Това става след като Комисията за висше образование на синдиката гласува за продължаване на стачните действия от миналата седмица, а не да подлага на гласуване сред своите членове последните предложения на работодателите.

Миналата седмица синдикати в образованието и Асоциацията на работодателите в университетите и колежите обявиха, че са постигнали договореност за провеждане на сериозни преговори, включително за заплащането и работното натоварване, но по-късно надеждите за споразумение бяха попарени.

Радж Джетва, главен изпълнителен директор на Асоциацията, е цитиран от Скай нюз да казва, че предложението на работодателите отразява истинското желание да се рестартират положително отношенията в сектора и на масата за преговори има напълно разумна оферта за решаване на споровете.

Днес стачкуват също работещите в Бърза помощ в няколко района на Англия и Уелс.

Ден на масови стачки във Великобритания

Калина Христова
325 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини