Папата насърчава създаването на хуманитарни коридори за мигрантите

  • 18 март 2023 21:00

  • 645
  • 4
Папата насърчава създаването на хуманитарни коридори за мигрантите
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март днес се срещна с хиляди бежанци и благотворителни групи, които им помагат, за да насърчи законни миграционни пътища към Европа като алтернатива на контрабандните операции, които според него са превърнали Средиземно море в "гробище", съобщи БТА.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1116

Светият отец заяви, че "хуманитарните коридори", които функционират в Италия от 2016 г. насам, спасяват човешки животи и помагат на новопристигналите мигранти да се аклиматизират, докато църковните групи осигуряват жилища, образование и възможности за работа.

"Хуманитарните коридори имат за цел не само да доведат бежанците в Италия и други европейски страни, спасявайки ги от ситуации на несигурност, опасност и безкрайно чакане; те също така работят за интеграция", каза той.

Папата призова за уважение към храмовете в Украйна във връзка с Киевско-Печорската лавра

Семейства от Сирия, Афганистан, Руанда и Украйна бяха в залата на Ватикана, за да се срещнат с папата.

Афганистанската бежанка Назани Шаквула заяви, че жените в нейната страна страдат, забранени са им образованието, работата и пътуването и се нуждаят от помощ от Ватикана и благотворителни групи, "за да подкрепят хуманитарните коридори и да намерят начин да се евакуират или да намерят начин момичетата в Афганистан да получат образование", посочи АП.

Мая Йорданова
645 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Папата е

2023.03.18 | 23:23

2
Антихрист и ционистки слуга.
гневен

2023.03.19 | 08:05

4
да ева прокажените пападяски
гост

2023.03.19 | 01:00

3
Колко мигранти има във Ватикана ?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини