Уволниха началника на полицията в Гърция заради сблъсъци след влаковата катастрофа

  • 18 март 2023 17:04

  • 597
  • 2
Уволниха началника на полицията в Гърция заради сблъсъци след влаковата катастрофа
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Началникът на гръцката полиция е уволнен, след като сблъсъците между полицията и протестиращите се изостриха след най-смъртоносната железопътна катастрофа в страната на 28 февруари, съобщи БТА.

Според кабинета на министър-председателя Кириакос Мицотакис началникът на полицията Константинос Скумас е бил освободен от поста си по-малко от два месеца, след като е бил назначен на тази длъжност. 

Уволнението идва в момент, когато полицията е критикувана за справянето с протестите, избухнали след сблъсъка на два влака край централния град Лариса, при който загинаха 57 души.

Тежки обвинения срещу още трима железопътни служители заради влаковата трагедия в Гърция

"Ще се поучим от грешките си. Една неволна грешка няма да стане системна, ако не се повтаря", заяви Мицотакис по време на предизборна обиколка в Атина.

Назначаването на нов началник на полицията има за цел по-ефективно изпълнение на оперативните планове на една модерна полиция по отношение на сигурността на гражданите, заявиха от кабинета на министър-председателя.

По време на последната демонстрация в четвъртък екип на полицията за борба с безредиците беше заснет как напада и бие мирни протестиращи на площад "Синтагма" в центъра на Атина.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
597 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ГОРЧО

2023.03.19 | 00:16

1
Е ее,ВЕЧЕ ПОЧВАМ ДА ВЯРВАМ ЧЕ ТИЯ ЧЕНГЕТА СА ТЪПИ! Знаят че ги снимат и постоянно се дънят!
Ккво?

2023.03.19 | 00:18

2
Още по тъпи са! Толкова се взимат на сериозно че се мислят за умни!

Добави коментар

Водещи новини