42 коли изгоряха при масова катастрофа в Унгария

  • 15 март 2023 13:27

  • 406
  • 0
42 коли изгоряха при масова катастрофа в Унгария
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Буря, заради която видимостта на пътя падна почти до нула, причини масова катастрофа на 25 км от унгарската столица Будапеща.

Кадри от инцидента, при който се сблъскаха общо 42 превозни средства – 32 леки коли, 5 тира и 5 камиона, бяха публикувани в интернет.

Унгарската генерална дирекция за помощ при бедствия съобщи, че сблъсъкът е станал на платната в посока град Гьор. Инцидентът е причинил огромен пожар, при който напълно са изгорели 19 коли и един камион.

Пораженията по останалите превозни средства също са сериозни, като някои от тях ще бъдат бракувани. Заради спрели зяпачи от другата страна на пътя също се е стигнало да сблъсък, при който са пострадали два автомобила.

Верижна катастрофа с 42 превозни средства в Унгария

В ликвидирането на последствията от инцидента са участвали 70 пожарникари и четири хеликоптера. За съжаление, един човек е загинал, а повече от 40 са ранени. Двама от пострадалите се намират в тежко състояние, а още 12 са сериозно ранени и са настанени в болница.

Според очевидци, метеорологичните условия рязко са се влошили за минути, като видимостта е изчезнала почти напълно. Това се потвърждава и от записите, заснети от видеорегистратори на автомобили.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
406 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини