Чарлз III посвети в рицарство китариста на "Куин" Брайън Мей

  • 15 март 2023 11:35

  • 396
  • 2
Чарлз III посвети в рицарство китариста на "Куин" Брайън Мей
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

По-малко от година след като покойната кралица Елизабет Втора се появи на екрана в компанията на мечето Падингтън, отмервайки ритъма на парчето "We Will Rock You" с почукване на сребърна лъжичка върху порцеланова чаша чай, Брайън Мей - човекът, написал хитовата песен, беше приет в Бъкингамския дворец, за да получи рицарско звание, съобщи Би Би Си.

Всичко по темата:
Смъртта на кралица Елизабет II и новият престолонаследник 232

Честта беше оказана на китариста на "Куин" за заслуги към музиката и благотворителността. По традиция крал Чарлз Трети докосна Мей по рамото с меч.

Крал Чарлз III отне дома на сина си принц Хари във Великобритания

Снимки показват как Негово Величество разговаря с Брайън Мей, след като го посвети в рицарство, и как музикантът позира с медальона си след церемонията.

Мей свири с група "Куин" от десетилетия и заедно с останалите й членове е написал многобройни хитове през 70-те и 80-те години на миналия век. Музикантът също така е известен активист за правата на животните.

Съпругата на Брайън Мей, актрисата Анита Добсън, позната с ролята си на Анджи Уотс в сапунената опера "Ийст Ендърс" на Би Би Си, също присъства на събитието, предаде БТА.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
396 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.03.15 | 12:17

2
Къдравия човек с къдравата ръка. Страхотен е.
дааааа

2023.03.15 | 11:55

1
така се почитатВеликаните на света!!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини