Влаковете в Гърция се движат нормално от 22 март

  • 15 март 2023 07:15

  • 209
  • 1
Влаковете в Гърция се движат нормално от 22 март
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Железопътният трафик в Гърция ще бъде възобновен постепенно от 22 март след най-смъртоносната влакова катастрофа. Това съобщи АФП, като цитира министъра на транспорта Георгиос Герапетритис.

Припомняме, че петдесет и седем души, много от които студенти, загинаха при челен сблъсък на пътнически и товарен влак в Централна Гърция на 28 февруари.

Четирима железопътни служители бяха обвинени, но общественият гняв се съсредоточи върху дългогодишното лошо управление на мрежата и страната беше разтърсена от поредица от понякога жестоки масови протести.

В неделя около 12 000 демонстранти се събраха пред парламента, докато 5 000 излязоха по улиците на втория град Солун, каза полицията.

Продължава жп стачката в Гърция

Премиерът Кириакос Мицотакис, който се бори да бъде преизбран до месеци, беше изправен пред призиви от някои протестиращи да напусне поста.

Той беше критикуван за това, че първоначално посочи "човешка грешка" като причина за инцидента и обвини дежурния началник на гарата по това време, който уж случайно е насочил влаковете към същия участък от коловоза.

Но железопътните синдикати отдавна предупреждават за проблеми в сектора, като недостатъчен персонал.

Главният опозиционен лидер Алексис Ципрас също обвини правителството, че не обръща никакво внимание на многократните им предупреждения през последните две години.

Началникът на гарата е сред четиримата служители на железниците, на които са повдигнати обвинения.

Последвайте канала на

Калина Христова
209 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.03.15 | 11:49

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини