Две момичета в Германия признаха, че са убили 12-годишна с хладно оръжие

  • 14 март 2023 19:07

  • 1418
  • 0
Две момичета в Германия признаха, че са убили 12-годишна с хладно оръжие
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Две деца - на 12- и 13-годинишна възраст, признаха, че са намушкали и убили 12-годишно момиче в град западногерманския Фройденберг, а старши следовател заяви, че "няма думи" по повод случилото се, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Заподозрените момичета и жертвата са се познавали, съобщиха полицията и прокуратурата днес в близкия град Кобленц. Те не дадоха никаква информация за мотива, тъй като децата не са навършили възраст за носене на наказателна отговорност.

Жертвата е била намушкана няколко пъти и е починала. Изчезналото 12-годишно момиче е било открито мъртво в неделя близо до велоалея. Вчера властите съобщиха, че детето е било жертва на престъпление.

Ученичката последно е видяна във Фройденберг в събота около 17:30 местно време, докато се прибирала вкъщи, след като била на гости при приятелка. Полицията и обучени кучета от противопожарната служба са започнали операция по издирване с хеликоптер и термокамера.

"Не разполагаме с оръжието, с което е извършено престъплението", каза главният прокурор в Кобленц Марио Манвайлер. Полицаите вчера отново са претърсили района около местопрестъплението. 

Стрелецът, който уби 8 души в Хамбург, не е употрябявал наркотици

Двете момичета са били заподозрени от прокурорите, тъй като показанията им от първоначалния разпит са противоречали на показанията на други свидетели. По време на следващия разпит, извършен вчера в присъствието на охрана и психолози, те са разбрали за противоречията с останалите показания и са признали вината си.

"След повече от 40 години работа в сферата все още има събития, които могат да те оставят безмълвен", каза заместник-началникът на полицията в Кобленц Юрген Сус.

Тъй катоизвършителките са все още деца,  "няма наказателни санкции, които да бъдат наложени, тъй като законът го забранява", каза Манвайлер.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1418 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини