Масова стачка в Гърция в четвъртък след железопътната катастрофа през февруари

  • 14 март 2023 15:26

  • 1079
  • 0
Масова стачка в Гърция в четвъртък след железопътната катастрофа през февруари
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Нова 24-часова стачка е свикана в четвъртък, 16 март, от Общата конфедерация на работещите в частния сектор в Гърция (ГСЕЕ) след железопътната катастрофа в Темпе на 28 февруари, при която загинаха 57 души и множество други бяха ранени, предаде АНА-МПА. В стачката ще се включат синдикати както от частния, така и от държавния сектор.

Всичко по темата:
Земетресенията в Турция и Сирия 696

До момента официално са обявили, че ще участват в протестните действия: гръцката Федерация на държавните служители (АДЕДИ), Атинският център на труда (ЕКА), гръцката Федерация на служителите в средното образование (ОЛМЕ), Организацията за градски транспорт в Солун (OASTH), Общогръцката федерация на моряците (ПНО). Очаква се да се присъединят и други синдикати. 

Исканията на организациите са за незабавно и задълбочено определяне на отговорността и вината за трагедията в Темпе, гарантиране на безопасен, модерен и достъпен сухопътен и морски транспорт, незабавно прилагане на европейските стандарти за безопасност и др. 

Заради стачката училищата в Гърция ще останат затворени в четвъртък. Няма да се движат и корабите.

След влаковата катастрофа: Хиляди работници на протести в Гърция

Гръцката Федерация на държавните служители насрочи митинг за четвъртък в11:00 ч. на площад Клавтмонос в Атина.

Протести, демонстрации и митинги се организират от началото на месеца след трагичния железопътен сблъсък в долината Темпе в навечерието на 1 март, отбелязва БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1079 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини