Папа Франциск: Третата световна война вече се води

  • 13 март 2023 12:13

  • 930
  • 1
Папа Франциск: Третата световна война вече се води
© Getty Images (архив)

Главата на Римокатолическата църква Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март определи като "нова световна война" събитията в Украйна и допълни, че въоръжените конфликти служат на икономическите интереси на глобалната военна индустрия.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 11817

В интервю за швейцарската медия RTS по случай 10-годишнината му от възкачването си на Светия престол папата посочи, че в момента "никой не може да отрече", че се води нова война за световния ред, тъй като "всички велики сили са замесени на бойното поле в Украйна".

Смятам, че за сто години преживяхме три световни войни – 1914-1918, 1939-1945 и сега тази, която наскоро започна, коментира Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март.

Папа Франциск: Вина за войната в Украйна имат и други империи, не само руската

Главата на Римокатолическата църква обясни още, че ако в продължение на една година не се произвеждат оръжия, това би могло да разреши проблемът със световния глад.

Пазарът е този, който създаде войната (...) Войните са нужни, за да се изпробват новите оръжия, отбеляза още папата и даде за пример новите военни дронове, които се използват на фронта в украинската страна.

„Ако се изпробват нови неща, които да са в услуга на развитието на човечеството – като за образованието или за задоволяване на хранителните нужди, ще бъде добре, но влечението към парите е най-големият враг на човека, дяволът влиза през джоба”, напомни Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март.

Владимир Василев
930 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Инвалид с инвалидна карта

2023.03.13 | 19:07

1
От началото на пандемия срещу пенсионери и хора с увреждане!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини