Тежки обвинения срещу още трима железопътни служители заради влаковата трагедия в Гърция

  • 09 март 2023 17:04

  • 567
  • 0
Тежки обвинения срещу още трима железопътни служители заради влаковата трагедия в Гърция
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Гръцки съдилища започнаха наказателни производства срещу още трима железопътни служители заради катастрофата в Темпе (Темби) миналия вторник, при която загинаха 57 души, предаде в електронното си издание в. „Катимерини“.

Новите обвиняеми са железопътен инспектор и двама ръководители на движението. Инспекторът е отговорен затова, че е поставил на нощна смяна неопитен ръководител на движението (познат в българските медии като 59-годишния началник на гарата в Лариса, който беше арестуван непосредствено след катастрофата, бел.ред.) да се грижи за движението на влаковете и маневрената работа. Същевременно, двама други ръководители на движението е трябвало да останат на смяна до 23:00 часа, но са си тръгнали по-рано. Те заемат същата длъжност като тази на подсъдимия от миналата седмица „началник на гарата в Лариса“.

Обвиненията са за нарушаване на безопасността на движението, което е тежко престъпление с наказание от десет години до доживотен затвор, и за непредумишлено причиняване на смърт и телесна повреда на множество хора.

Мицотакис: Всички сме виновни за влаковата катастрофа, нека го признаем със смелост

В същото време за петък е насрочено свикването на 21 висши съдии в пленарно заседание на Апелативния съд в Лариса, за да бъдат избрани двама апелативни следователи, които да ръководят разследванията оттук нататък. Целта е по-бързото провеждане на основното разследване по делото, отбелязва БТА. 

Константин Тодоров
567 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини