ЕС: Присъдите срещу Тихановска и други представители на опозицията в Беларус са абсурдни

  • 07 март 2023 16:22

  • 683
  • 2
ЕС: Присъдите срещу Тихановска и други представители на опозицията в Беларус са абсурдни
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

ЕС определи днес присъдите срещу Светлана Тихановска и други представители на опозицията в Беларус в изгнание като "абсурдни". ЕС осъжда тези абсурдни присъди, основани на скалъпени обвинения в държавна измяна, екстремизъм, заговор и подбуждане към омраза, се посочва в изявление на европейския върховен представител по външната политика и сигурността Жозеп БорелЖозеп БорелЖозѐп Борѐл Фонтѐлес е испански политик от Испанската социалистическа работническа, предаде БТА.

По неговите думи присъдите са пореден пример за продължаваща "пародия на правосъдие" и политическа злоупотреба със съдебната система от непризнатия и санкциониран от ЕС беларуски президент Александър Лукашенко. ЕС ще продължи да подкрепя всички, които смело се борят за независима и демократична държава, и е готов да предприеме действия в отговор на продължаващото нарушаване на човешките права в Беларус, добавя Борел.

Полша призова ЕС да наложи санкции срещу Беларус в отговор на присъдата на Тихановска

Той заявява, че вчерашните присъди са опит да се попречи на онези, които отстояват основните свободи. Борел допълва, че осъдените получават наказание, само защото защитават демократичните права и справедливостта с искане за свободни и честни избори.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
683 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2023.03.07 | 21:57

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

2023.03.07 | 17:54

1
Слава на Русия! Слава на Путин! Слава на братушките!

Добави коментар

Водещи новини