Полша призова ЕС да наложи санкции срещу Беларус в отговор на присъдата на Тихановска

  • 06 март 2023 17:50

  • 361
  • 3
Полша призова ЕС да наложи санкции срещу Беларус в отговор на присъдата на Тихановска
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Полша смята за необходимо да бъдат наложени нови санкции срещу беларуските власти заради задочното осъждане на бившата кандидатка за президент Светлана Тихановска и други представители на опозицията, които са в изгнание в чужбина, предаде ТАСС, като се позова на говорителя на полското правителство Пьотър Мюлер.

"Тези неотдавнашни показни процеси и осъждането на различни хора показват единствено, че срещу Беларус трябва да се предприемат дълготрайни действия, за съжаление, когато става въпрос за международни санкции", каза той.

Тихановска бе осъдена задочно на 15 г. затвор в Беларус

Според Мюлер Полша е поискала от Европейския съвет "да разшири санкциите, които сега са в сила срещу Русия" и да включи и Беларус в техния обхват. "Тук става въпрос за икономически санкции. Смятаме, че Беларус трябва да бъде обхванат от подобни санкции", поясни той.

Мюлер добави, че полският министър-председател Матеуш Моравецки също така е използвал "европейски канали, за да призове всички хора, които участват в показни съдебни процеси в Беларус - прокурори, съдии и други - да бъдат включени в санкционните списъци", отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
361 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2023.03.06 | 21:21

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

2023.03.06 | 18:11

1
Поляците са най-големите бокл-уци
Мда

2023.03.06 | 18:29

2
Чърчил за тях казва, хиените на Европа.

Добави коментар

Водещи новини