В Кипър започват масови проверки за безопасни условия на труд в строителството

  • 05 март 2023 15:21

  • 426
  • 3
В Кипър започват масови проверки за безопасни условия на труд в строителството
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

В Кипър започват масови проверки за безопасни условия на труд в строителството, които ще продължат четири месеца, съобщиха от социалното министерство в Никозия, предаде БНР.

Този отрасъл, в който са заети много българи, се смята за най-опасният за работа в страната и в него са най-високите глоби, наложени в Кипър за нарушения.

Най-опасният отрасъл за работа в Кипър е строителството

Специалните целенасочени проверки на строителни обекти ще се проведат през март, юли, август и септември, уточниха от Инспекцията по труда.

Целта на кампанията е не само да се установи спазването на законовите разпоредби за безопасни условия на труд, но и да се насърчи прилагането на превантивни мерки за намаляване на инцидентите с работници.

В Кипър строителството е секторът с много висок риск от аварии и най-много тежки трудови злополуки в сравнение с останалите икономически дейности, подчертаха от инспекцията по труда.

В отрасъла са регистрирани 40% от всички инциденти на работното място, причинили смърт, като по този показател строителството е на първо място в кипърската икономика, показа проучване, проведено от социалното министерство и Европейския университет в Кипър за периода 1999 – 2020 г.

С рекордната за инспекциите в страната глоба от 38 000 евро е санкционирана строителна компания през 2021 г., се посочва в последния годишен отчет на социалното министерство.

С общо 70 000 евро бяха глобени четири фирми в отрасъла в Пафос, Лимасол и Никозия заради опасни условия на работа, довели до смърт и сериозно нараняване на работници, само за последните три месеца на миналата година.

Валери Зайцев
426 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2023.03.05 | 16:34

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032
СТИРОПОР В КОРЕСЕЛИН

2023.03.05 | 15:51

1
И ПОСЛЕ БЕНЗИН! АКО ПАК ПОВТОРИМ ЗА ГЛУХИТЕ!

2023.03.05 | 16:16

2
Работил съм в сектора и в Пафос, и в Лимасол (Лемесос)! Не е в сивия, а направо в черния сектор, без договор и осигуровки!

Добави коментар

Водещи новини