Петролен разлив край Загреб

  • 03 март 2023 19:25

  • 1106
  • 1
Петролен разлив край Загреб
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Хърватската петролна компания ИНА съобщи, че следобед е забелязан разлив на нефт от тръбопровод край столицата Загреб, предаде хърватската национална телевизия ХРТ, цитирана от БТА.

Според информация от компанията разливът е около четири кубични метра, течът е спрян веднага, а ситуацията е под контрол.

„Следобед е забелязан теч на нефт от колекторния тръбопровод, който свързва петролното находище Йежево със събирателната станция. Това е предизвикало събиране на четири кубични метра нефт край находището. ИНА веднага е прекъснала потока през тръбопровода, за да се предотврати по-нататъшното изтичане“, пише в съобщението на ИНА.

Компанията отбеляза, че е съобщила за инцидента на съответните служби и е започнато почистване и обезопасяване на терена, както и на мястото на теча. Поставени са абсорбиращи прегради.

„Ситуацията е под контрол, а почистването и обезопасяването се извършва с оглед на правилата за защита на околната среда. Инцидентът не е имал влияние върху здравето на хората“, пише още в съобщението на ИНА.

Държавният инспекторат, който е получил информацията за теча на нефт, в момента прави проверка на място.

Разливът от гориво в Гибралтарския проток е стигнал до испанския бряг

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1106 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.03.04 | 00:29

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини