Студенти в Солун даряват кръв за ранените от влаковата катастрофа в Гърция

  • 01 март 2023 20:45

  • 447
  • 0
Студенти в Солун даряват кръв за ранените от влаковата катастрофа в Гърция
© Getty (архив)

Множество студенти в Солун се събраха, за да дарят кръв за пострадалите от влаковата катастрофа в Гърция, а хотели в Лариса предоставиха безплатно стаи, това написа атинското издание  „Катемерини“.

Гръцкият национален център за кръводаряване призова гражданите на страната да допринесат за общите усилия за намаляване на жертвите от трагедията, като дарят кръв в най-близките болнични служби по кръводаряване в цялата страна. Множество студенти от Солунския университет „Аристотел“ и от гръцкия Македонски университет в Солун посетиха най-голямата болница в града АХЕПА, за да дарят кръв за пострадалите от снощната влакова катастрофа в Темпе.

От утре всички болници в Солун ще участват в кръводаряването, а в солунската болница „Йоргос Папаниколау“ кръводаряването ще продължи денонощно. Представители на студентските съвети на университетите призовават всички граждани да се отзоват, за да дарят кръв.

Гръцката хотелиерска камара в сътрудничество със Съюза на хотелиерите в Лариса предложи безплатни стаи на роднините на жертвите и ранените за тяхното настаняване като минимален принос на бранша за справяне с националната трагедия.

Оцелели от влаковата катастрофа в Гърция със смразяващи разкази за трагедията

Близките на пътувалите в катастрофиралите влакове могат да се обадят на следните телефонни номера за информация и съдействие по откриване на роднини: 2410 683175 и 2410 683176, отбеляза Констандия Димоглиду, представител на гръцката полиция.

Снощи пътнически влак се сблъска с идващ насреща товарен влак в Североизточна Гърция, малко преди долината Темпе (или Темби) между планините Олимп и Оса. Броят на жертвите е достигнал 40 души според телевизия Скай. Агенция АНА-МПА съобщава за 36-ма загинали.

Откритите ранени са 85-ма души, от които в болница са настанени 72-ма души (шестима в интензивно отделение). Общият брой на хората в двата влака е бил 354-ма души (342-ма пътници и 12 служители, от които двама са били в товарния влак), информира в електронното си издание в. „Катимерини“ тази сутрин, предаде БТА.

 

Novini.bg
447 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини