Стачката в Германия отмени стотици полети

  • 27 февруари 2023 12:05

  • 853
  • 0
Стачката в Германия отмени стотици полети
© Pixabay

Почти всички полети от и до германското летище Кьолн/Бон са отменени днес поради стачка на служителите с искане за повишаване на заплатите, предаде ДПА. 

Няма да бъдат извършени и голяма част от полетите от и до аерогара Дюселдорф.

Само два (от и до Виена) от 136-те полета, планирани за днес през летище Кьолн/Бон, са осъществени. Много от полетите са насочени към други аерогари. Засегнати са около 15 000 пътници.

Летище Дюселдорф съобщи, че са отменени 205 от 330 полета. Към други летища са насочени 29, а 7 са отложени за следващия ден, съобщи Ройтерс.

Стачката е организирана от профсъюзите "Ферди" (Verdi) и "Комба" (Komba). Те настояват за увеличения на заплатите на  летищните служители с 10,5 процента или с по 500 евро на месец.

Поредна стачка на служителите на летища в Германия

Германските правителствени представители, които участваха в преговори със синдикатите, предложиха заплатите да бъдат повишени с 5 процента на два етапа. Те предлагат и на служителите еднократно да бъдат изплатени по 2500 евро.

В стачката участват и заети в обществения транспорт, в обществените служби и детските градини в германската провинция Северен Рейн-Вестфалия. 

Виолета Симеонова
853 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини