Два милиона литра тор изтекоха в германско езеро

  • 22 февруари 2023 14:13

  • 402
  • 1
Два милиона литра тор изтекоха в германско езеро
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Около 2 милиона литра течен тор изтекоха от дефектен резервоар за съхранение и замърсиха два потока и езеро в Западна Германия, съобщиха официални лица, цитирани от ДПА.

Инцидентът във ферма в град Велберт е станал в понеделник вечерта, изпращайки поток от тор на няколко километра на север в живописното езеро Балдени край град Есен.

"Вълната вече премина", каза във вторник следобед Даниела Хицеман, говорител на квартал Метман, след като потокът намаля и работниците можеха да започнат операцията по почистване.

Според първоначалните доклади изтичането не е повлияло на местните доставки на питейна вода. По трасето на потока има кладенци, но те са толкова дълбоки, че не са засегнати. В замърсените райони обаче бяха открити мъртви риби.

Миризмата на тор се е усещала в части от Есен.

Твърди се, че причината за аварията е дефектно уплътнение на резервоара, който побира 2000 кубически метра. Хицеман сподели, че засегнатият фермер е успял да събере част от течния тор в контейнери вечерта.

Аварийните работници са успели да изпомпат част от остатъка, но тъй като потоците в момента са били пълни с вода, по-голямата част от течния тор е продължил да тече.

Последвайте канала на

Калина Христова
402 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бонджон Джонбонджови

2023.02.22 | 15:33

1
Ногу хубуу.Мърльовци!

Добави коментар

Водещи новини