Кипър удължава субсидиите за ток за домакинствата и бизнеса

  • 22 февруари 2023 10:42

  • 176
  • 1
Кипър удължава субсидиите за ток за домакинствата и бизнеса
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

В Кипър с още два месеца ще бъде удължено субсидирането на разходите на домакинствата и бизнеса за електроенергия. Правителството предстои да вземе това решение днес, само седмица преди края на мандата си.

Това е и последното заседание на Министерския съвет, което президентът Никос Анастасиадис ръководи в 10-годишното си управление.

До края на април се предвижда да се прилага мярката за държавна подкрепа на потребителите в Кипър чрез заплащане от правителството на част от разходите им за консумирана електроенергия, както и за по-ниски акцизи върху горивата.

Целта е да се намали тежестта върху тях от инфлацията и нарастващите енергийни цени.

Действието на тази мярка изтича на 28 февруари, последния ден на правителството на Никос Анастасиадис, според предишното й одобрение.

Кипър дава 20 млн. евро субсидии за жилища на млади семейства

Поради ограниченото време и за да се осигури защита на потребителите при смяната на властта, решението за продължаване на енергийната подкрепа бе изтеглено преди новото правителство да встъпи в длъжност на 1 март.

Това развитие е в резултат на инициатива, предприета от избрания президент Никос Христодулидис, който се е обърнал към действащия президент, съобщиха от екипа на новия държавен глава.

400 млн. евро са разходите на правителството до края на януари за смекчаване на ефектите от енергийната криза и инфлационния натиск, казаха от финансовото министерство.

Виолета Симеонова
176 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.02.22 | 11:30

1
От древни времена до сега ВИНАГИ има един злодей, който иска да превзема чужди територий или да тероризира всички останали ! То не беше Наполеон, то не беше Хитлер сега е Путин! Но светът по един или друг начин ще се отърве и от този военнопрестъпник! СЛАВА УКРАИНИ! ✌️

Добави коментар

Водещи новини