Арестът на Андрю Тейт насочи вниманието към процъфтяващата индустрия на секс камерите в Румъния

  • 14 февруари 2023 11:26

  • 820
  • 1
Арестът на Андрю Тейт насочи вниманието към процъфтяващата индустрия на секс камерите в Румъния
© Novini.bg/ Canva

Арестът на противоречивия инфлуенсър Андрю Тейт за предполагаемо изнасилване и трафик на хора в Румъния насочи вниманието към процъфтяващата индустрия на секс камерите в страната, пише агенция Франс прес. 

В рамките на десетилетие в Румъния се появиха около 500 студиа и от нишова дейност това се превърна в един от най-големите доставчици на виртуален секс.

Инфлуенсърът Андрю Тейт остава в затвора

Но индустрията се опасява, че разследването срещу братята Тейт, които са обвинени, че са принуждавали жени да проституират и да правят секс пред камери, ще опетни репутацията им, предаде БТА.

Румънски оператори на секскамери заявиха пред АФП, че до избухването на скандала не са имали представа, че британско-американският кикбоксьор има такова студио. Андрю Тейт твърди, че е спечелил милиони от този бизнес. Британско-американският инфлуенсър отрича да е извършвал трафик на хора, изнасилвания и да е сформирал престъпна група и настоява, че разследващите не разполагат с никакви доказателства срещу него.

"Братята Тейт не са познати в бранша и никога не са участвали в събития от бранша", каза Мария Борогина, мениджър в Best Studios - един от най-големите оператори на секскамери в Румъния.

Самата Борогина е била момиче пред видеокамера и се гордее със своята дейност, която заема цял етаж в лъскава стъклена сграда в центъра на Букурещ. 

"Тази работа ви предлага възможност да печелите много" още от 20-годишна възраст - казва Борогина, докато млади жени в халати за баня спират за кафе след няколко часа пред камерата.

8000 долара месечно

Борогина казва, че има в портфолиото си 160 жени. "Средната месечна заплата на нашите момичета след облагане с данъци е 8000 долара (7500 евро)", което е около 10 пъти повече от средната румънска заплата.

"Всичко е прозрачно и законно", добавя тя. "Момичетата работят по договор и получават между 50 и 90 процента от парите", които изкарват за студиото, добави тя.

Клиентите плащат между 2 и 10 долара на минута "за личен разговор с момичетата", които излъчват до осем или повече часа на ден.

Изненадващият успех на Румъния в бизнеса със секскамери се дължи на няколко фактора, твърди Борогина.

"Румънските жени са красиви и умни, говорят много добър английски и имаме добра скорост на интернет", казва тя пред АФП. 

Въпреки че индустрията е законна, тя не е регулирана от румънското законодателство, нито е призната от гледна точка на данъчното облагане, което принуждава жените да работят като "доставчици на онлайн услуги" въз основа на договор за авторски права. 

Въпреки твърденията, че всичко е наред, Фабрицио Сарика от Службата на ООН за наркотиците и престъпността казва, че в световен мащаб се наблюдава нарастващ брой (жертви на трафик), които са наети да работят пред камерата.

"Това е изключително доходоносно" за престъпниците, тъй като голям брой "клиенти от цял свят" имат достъп, а "изображенията могат да се използват многократно и да се продават в даркнет", добави той.

Защитници на индустрията, като Борогина и Руксандра Татару, организаторка на събитие за секскамери, наречено Букурещка среща на върха, заявиха, че биха приветствали регулирането.

Сексуалното съдържание "представлява само пет процента от работата", настоява Борогина и казва, че румънците нямат достъп до секскамерите на Best Studios, за да се защити личното пространство на жените.

"Обучението е това, което позволява на едно момиче да печели пари, като остава облечена възможно най-дълго", каза тя.

Татару твърди, че платформи като TikTok и OnlyFans са помогнали да се премахне "стигмата около тази дейност".

"Румънските жени представляват 40 процента от индустрията на видеочата в световен мащаб", каза 33-годишната Анастасия, която е била момиче пред камера. Тя е "представител на моделите" в друго букурещко студио - Models4Models.

Ръководителката на маркетинга на студиото Александра, която отказа да назове пълното си име, заяви, че е "несправедливо от подобен скандал хората да си мислят, че Андрю Тейт представлява индустрията на видеочата".

Според Борогина скандалът може да се окаже нещо позитивно, ако подтикне политиците към по-добро регулиране на разрастващия се бизнес. 

"Няма лоша реклама и вярвам, че този случай помага за поставянето на индустрията в светлината на прожекторите, като възможност за образоване на хората", каза тя.

Радина Лазарова
820 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.02.14 | 12:23

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини