Борел: Молдова е под все по-силен руски натиск в навечерието на европейската среща в Кишинев

  • 14 февруари 2023 11:19

  • 237
  • 2
Борел: Молдова е под все по-силен руски натиск в навечерието на европейската среща в Кишинев
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

Молдова е под все по-силен руски натиск в навечерието на насрочената за юни среща в Кишинев на Европейската политическа общност (страните от ЕС и техните политически съюзници), заяви върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп БорелЖозеп БорелЖозѐп Борѐл Фонтѐлес е испански политик от Испанската социалистическа работническа преди началото на заседанието на министрите на отбраната от НАТО в Брюксел.

Нека видим, отговори Борел на въпрос дали да се очаква решение на днешната среща в НАТО по въпроса за предоставянето на изтребители на Украйна. Както БТА съобщи, по-рано днес генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг посочи, че този въпрос не е спешен.

Русия отхвърля обвинението в заговор за дестабилизиране на Молдова

Няма признаци, че Русия възнамерява да спре войната, заяви Борел. Той отново посочи, че ЕС ще продължи подкрепата за Украйна и съобщи, че в понеделник ще представи пред Съвета на ЕС по външни работи предложения, свързани с целите, за които служат европейските средства за въоръжение.

Калина Христова
237 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2023.02.14 | 12:23

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

2023.02.14 | 11:49

1
ПЕДАЛ, върни откраднатото !!

Добави коментар

Водещи новини