Отпадна задължителното носене на маски в градския транспорт в Испания

  • 08 февруари 2023 12:52

  • 251
  • 1
Отпадна задължителното носене на маски в градския транспорт в Испания
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

В Испания от днес маските вече не са задължителни за носене в градския транспорт. Решението е на кабинета на Педро Санчес и се базира на предварително планираната "Пътна карта за връщане към нормалността".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32767

Маските ще продължат да бъдат задължителни в болниците, поликлиниките и аптеките. Живеещите в домовете за възрастни хора и социалните центрове няма да бъдат принудени да ги носят, но обслужващият персонал и посетителите ще бъдат задължени.

Министърът на здравеопазването Каролина Дариас, призова хората, които имат симптоми на остро респираторно заболяване или са в контакт с уязвими хора да продължат да ги носят, защото това е "отговорното поведение". Припомням, че от началото на пандемията от Covid-19 в Испания досега маските бяха премахвани от употреба последователно на етапи.

Берлин слага край на маските в обществения транспорт

На 10 февруари миналата година отпадна задължението да се носят на открито, а два месеца по-късно през април 2022 година бяха премахнати и в повечето затворени пространства като училища, ресторанти, кафенета, кина, магазини и търговски центрове.

"Това означава, че ако продължим да спазваме планираната Пътна карта, ще се върнем към нормалността", каза министър Дариас и аргументира правителственото решение със стабилната епидемиологична ситуация и низходящата тенденция на заболеваемост, заради високият процент имунизирано население, отбелязва БНР.

Повече за Коронавирус

corona
Константин Тодоров
251 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.02.08 | 13:18

1
ахахахаа

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини