Унгария готова да осигури газ на Сърбия преди следващия отоплителен сезон

  • 07 февруари 2023 17:05

  • 594
  • 1
Унгария готова да осигури газ на Сърбия преди следващия отоплителен сезон
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

За нуждите на енергийната сигурност Унгария е готова преди следващия отоплителен сезон да предостави на Сърбия до 500 милиона кубични метра газ от хранилища, каза днес в Белград унгарският министър на външните работи Петер Сиярто, съобщи Танюг.

След разговор с министъра на минната промишленост и енергетиката на Сърбия Дубравка Джедович, Сиярто каза, че през 2022 г. от Сърбия в Унгария са пристигнали по "Балкански поток" 4,8 милиарда кубически метра газ. Той посочи, че това е съвместен резултат, постигнат в партньорство, и оцени, че Сърбия е доверена, честна и коректна страна за доставка на газ за Унгария.

Унгария заплаши с вето, ако ЕС реши да въведе "ядрени" санкции срещу Русия

По думите на Сиярто санкциите на ЕС нанасят сериозни щети на страните, а енергийните санкции са в противоречие със сигурността на енергийните доставки. Той каза, че Унгария е получила освобождаване от санкции за петрола и газа, така че може да ги внася и да има осигурени доставки, отбелязва БТА.

Константин Тодоров
594 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.02.07 | 17:39

1
МАХНЕТЕ ВСИЧКИ СПЕЙСОВЕ, ЗА ДА НИ ОТКРИЕТЕ ПРОСТО МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯТЕ С НАС ВЕЧЕ СМЕ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ НАД 3700 ФЕНА ПОДКРЕПЯТ ДНЛ ФЕНТЪЗИ И ЗАПОЧВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ НАГРАДИ ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ С НАС ! F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

Добави коментар

Водещи новини