Министерството на здравеопазването на Румъния организира кръводарителска акция за пострадалите от земетресението в Турция

  • 07 февруари 2023 10:55

  • 440
  • 1
Министерството на здравеопазването на Румъния организира кръводарителска акция за пострадалите от земетресението в Турция
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

Министерството на здравеопазването на Румъния организира кръводарителска акция за пострадалите от земетресението в Турция, които се нуждаят от кръвнопреливане. Подготвят се лекарства и санитарни материали, които могат да бъдат предоставени на турските власти при нужда. 

Всичко по темата:
Земетресението в Турция и Сирия 661

Съвместно с университетите по медицина и фармация ведомството мобилизира и здравни специалисти, които искат да помогнат като доброволци при сформирането на медицински екипи, които да бъдат на разположение за пътуване до засегнатите райони.

Посланик Айлин Секизкьок: Турция преживява небивало бедствие

„Веднага след земетресението, което засегна сериозно Турция и Северна Сирия, министърът на здравеопазването Александру Рафила се свърза с посланика на Република Турция в Румъния Озгур Алтан, за да изрази своята солидарност и да предостави незабавна подкрепа. Министерството на здравеопазването е в контакт с румънското посолство в Анкара за евентуални искания и за осигуряване на медицинска оценка и психологическо консултиране“, се посочва в информацията, изпратена до медиите. 

Калина Христова
440 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.02.07 | 11:14

1
Най-страшно е да се нуждаеш от кръв и ваксинирани да ти дадът, и уж те спасяват а всъщтност те...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини