Олаф Шолц почете паметта на младежите, убити във влак в Германия

  • 05 февруари 2023 21:38

  • 1879
  • 2
Олаф Шолц почете паметта на младежите, убити във влак в Германия
© Getty (архив)

Олаф ШолцОлаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 беше сред стотиците присъстващи на погребението днес на двамата младежи, убити при нападение във влак миналия месец, предаде ДПА.

На погребението в град Ноймюнстер присъстваха също така жители и представители на местните власти.

Жертвите – ученици на 17 и 19 години, загинаха, след като бяха намушкани с нож от 33-годишен палестинец без гражданство, пристигнал в Германия през 2014 г. Нападението, както изглежда, е било извършено произволно на 25 януари в Брокщет.

Палестинец без гражданство, но с криминално досие е убил двамата души във влака в Германия

"Никога няма да приемем такова нещо да се случва в нашата страна", каза Шолц преди погребалната служба. По думите му двама млади хора са станали невинни жертви на напълно безумен акт.

Извършителят е в ареста по обвинения в убийство и опит за предумишлено убийство. При нападението във влака, пътуващ от Кил за Хамбург, бяха ранени още петима човека, трима от които тежко.

Относно дебата за връщането в родните страни на кандидати за убежище, чиито молби са били отхвърлени, Шолц заяви, че тези, които не могат да получат закрила в Германия, трябва да се върнат в държавите на произход.

"Това е от основно значение за гарантирането на убежището", каза той. "Аз също така ще направя всичко, което мога, за да направя така, че това да не бъде само усилие на Германия, а ние в Европа да действаме заедно по въпроса", заяви канцлерът.

 

Novini.bg
1879 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.02.06 | 06:28

2
Разрешете носенето на оръжие от местното население и ще намалеят рязко тия маймуни човекоподобни!!!!!

2023.02.05 | 23:36

1
МЕРКЕЛ ГИ ДОВЕДЕ ТЕЗИ АБОРИГЕНИ ЗА ДА ИСЛЯМИЗИРАТ ЕВРОПА

Добави коментар

Водещи новини