Карнавалът във Венеция бе открит със зрелищно шоу върху плаваща платформа

  • 05 февруари 2023 08:58

  • 1222
  • 2
Карнавалът във Венеция бе открит със зрелищно шоу върху плаваща платформа
© Туитър
Слушай новината Слушай новината

Карнавалът във Венеция бе открит снощи със зрелищен спектакъл на голяма плаваща платформа, преминала през целия Канале гранде, от зоната пред железопътната гара "Санта Лучия" до площад "Сан Марко", съобщава сайтът на Венецианската община.

Спектакълът се наричаше "Оригинални мечтатели".  В него участваха 50 артисти - клоуни, актьори и акробати, съпровождани от музика на перкусионисти и от изпълненията на оперен квартет.

Върху пищно украсената плаваща платформа имаше колонада, напомняща на колоните на площад "Сан Марко" във Венеция, както и огромна глава на еднорог. Всичко това бе осветено от огньове и от светлинно шоу.

По време на спектакъла бяха изпълнени сцени, вдъхновени от опери, поставяни във венецианския оперен театър "Ла фениче", от символиката на Карнавала и от тазгодишната тема на проявата, а именно зодиакалните знаци.

В центъра на шоуто върху плаващата платформа беше младата Аличе Барс, която миналата година спечели конкурса за най-красиво момиче на Карнавала.

Карнавалът във Венеция ще се проведе онлайн заради пандемията

Спектакълът бе гледан от хиляди венецианци и гости на града, струпали се на двата бряга на Канале гранде и по трите моста над него -"Скалци", "Риалто" и "Моста на Академията". От двореца, в който се помещава общината на Венеция, шоуто проследиха кметът на града Луиджи Бруняро и редица политически представители.

Венецианският карнавал продължава до 21 февруари.

Виолета Симеонова
1222 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.02.05 | 13:11

2
Уморен ли сте от обикновеното п0рно? Посетете този сайт - DATXXX.COM
PaulaFox

2023.02.05 | 12:36

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини