Австрийски неонацист затвори деца в изба

  • 30 януари 2023 15:21

  • 1032
  • 1
Австрийски неонацист затвори деца в изба
© Getty (архив)

"Шест деца бяха спасени  в Австрия", предаде Скайнюз.

"Момичетата и момчетата на възраст между седем месеца и пет години бяха извадени от изоставена винарска изба в градчето Орбриц, близо до чешката граница", продължи разказа си британската медия.

"Местни жители подадоха сигнал, след като чули странни звуци в смятаната от тях за необитавана сграда. На място пристигнаха социални работници. Бащата на невръстните затворници посрещна служителите с лютив спрей. Последва намеса на полицията. Мъжът бе задържан и отведен в участък", добави информационната агенция от Обединеното кралство.  

"Общото състояние на децата е добро. Няма следи от сексуално и друго насилие", каза заместник-кметът на града Ерих Грайл, цитиран от Скайнюз.

"При обиска бяха открити пушка, два арбалета и няколко единици газово оръжие, това, от своя страна", заяви говорителят на местната полиция Щефан Лойдъл", посочи още медията.

"Самоличността на мъжа, затворил децата си, не се съобщава. За него е известно, че е 54-годишен гражданин на Австрия. Човекът е свързан с движението "Райхсбюргер" ("Граждани на райха"), чиито членове бяха арестувани наскоро по обвинения за подготовка на преврат в Германия", добави агенцията.

Германската прокуратура повдигна обвинения на петима души за заговора за преврат

"Мъжът е известен неонацист. Преди време той е написал книга, в която отрича Холокоста", допълни медията.

 

Валери Зайцев
1032 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.01.30 | 15:59

1
Защо не казвате, че е братовчед на зеленски.

Добави коментар

Водещи новини