Лихтенщайн реши да не забранява казината

  • 29 януари 2023 21:38

  • 592
  • 1
Лихтенщайн реши да не забранява казината
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Избирателите в Лихтенщайн отхвърлиха днес предложение за забрана на казината. Референдумът поляризира 40-хилядното население на малката държава, предаде Ройтерс.

Със своите шест казина тази страна, която е с размерите на една десета от Лондон, носи прозвището "Лас Вегас на Алпите" сред комарджиите.

Аргументите за забрана на казината като пристрастяването към залаганията и потенциалните вреди за репутацията на богатата държава бяха отхвърлени категорично, тъй като 73 процента от гласувалите отхвърлиха предложението, а само 27 процента го подкрепиха. Избирателната активност бе 70 на сто, показват официалните резултати, публикувани онлайн.

Лихтенщайн опитва за забрани казината с референдум

Групата за натиск, която инициира допитването, твърди, че тази дейност опетнява имиджа, който страната е положила големи усилия да изчисти. Лихтенщайн бе в международен черен списък за данъчни убежища, докато не започна да разхлабва правилата за банковата тайна преди малко повече от десетилетие.

Преди вота князът на Лихтенщайн се изказа против забраната, както и правителството, според което хазартът е важен източник на приходи и забраната е твърде драстична мярка за справяне с проблеми като зависимостта от залаганията.

Мая Йорданова
592 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.29 | 22:52

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини