Франция удължава изискването за задължителни COVID тестове за пристигащите от Китай

  • 29 януари 2023 06:19

  • 556
  • 1
Франция удължава изискването за задължителни COVID тестове за пристигащите от Китай
© Getty Images (архив)

Франция удължи изискването за задължителни тестове за COVID-19 от пристигащите от Китай до 15 февруари тази година, предаде Ройтерс. Агенцията се позовава на разпространен днес декрет на френското правителство.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Докато китайските власти твърдят, че е преминал пикът на епидемичната вълна от коронавирусни инфекции, някои световни експерти предупреждават за опасността от увеличаване на случаите в отдалечените селски райони на Китай, където има по-малко оборудване за борба с тях. Милиони китайци пътуват, за да посетят свои роднини след отбелязването на Лунната Нова година.

На 30 декември миналата година Франция обяви, че ще изисква от пристигащите от Китай да представят отрицателен тест за COVID-19, направен до 48 часа преди заминаването им, тъй като Китай облекчи ограниченията около коронавируса.

Според изискването, което първоначално трябваше да продължи до 31 януари тази година, от пристигащите с всички полети от Китай, включително полетите с прекачвания, се изисква да имат направен тест за COVID-19. Всички пътуващи със самолети от Китай трябва да носят също маски, припомня БТА.

Вижте как се развива COVID в Китай

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Владимир Василев
556 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.29 | 17:34

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини