Google се ангажира да предоставя на потребителите по-ясна и по-точна информация съобразно правилата на ЕС

  • 26 януари 2023 15:36

  • 206
  • 1
Google се ангажира да предоставя на потребителите по-ясна и по-точна информация съобразно правилата на ЕС
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

За да приведе допълнително практиките си в съответствие с правото на ЕС — главно във връзка с липсата на прозрачност и ясна информация за потребителите — Google се ангажира да въведе промени в няколко от своите продукти и услуги.

Това съобщиха от пресцентъра на Представителството на ЕК в България. След диалог, започнат през 2021 г. с мрежата за сътрудничество в областта на защитата на потребителите (МСЗП), координиран от Европейската комисия и ръководена от органа на Нидерландия за защита на потребителите и пазарите и белгийската генерална дирекция за икономическа инспекция, Google се съгласи да предприеме действия по проблемите, посочени от органите, и да въведе промени в Google Store, Google Play Store, Google Hotels и Google Flights, за да гарантира спазването на правилата на ЕС за защита на потребителите. 

САЩ започват антимонополно дело срещу "Гугъл" за злоупотреби с доминираща позиция в интернет рекламата

След диалога Google се ангажира да ограничи способността си да прави едностранни промени, свързани с поръчките, що се отнася до цената и отмяната, и да създаде адрес на електронна поща, предназначен само за органите за защита на потребителите, за да могат да подават сигнали и да искат бързо премахване на незаконно съдържание.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
206 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.01.26 | 16:00

1
Т.е филтрирана информация угодна на ЕС.

Добави коментар

Водещи новини