Продължават кадровите промени в Украйна

  • 25 януари 2023 14:24

  • 385
  • 0
Продължават кадровите промени в Украйна
© getty images

Петима висши прокурори бяха уволнени днес в Украйна, ден след като президентът Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога постави начало на най-значимите политически промени от началото на войната, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 9131

Уволнените служители са били освободени от длъжност от главния прокурор Андрей Костин "по взаимно съгласие", съобщи неговата канцелария. От сайта на канцеларията става ясно, че са били освободени началниците на областните прокуратури в Запорожка, Кировградска, Полтавска, Сумска и Черниговска област.

Десетки висши украински служители, включително един от заместниците на главния прокурор, бяха освободени от длъжност вчера. Анализатори смятат, че става дума за реакция на неотдавнашни скандали, свързани с корупция и злоупотреби с власт.

Междувременно още един висш служител от украинското министерство на отбраната беше освободен от длъжност, заради скандала, свързан с покупки на храна за военните на завишени цени, предаде ДПА.

"Директорът на отдела по закупуване на продоволствие на министерството на отбраната (Богдан) Хмелницки беше уволнен", съобщи снощи във "Фейсбук" ръководителката на антикорупционната комисия на украинския парламент Анастасия Радина.

Петима областни управители и четирима заместник-министри бяха уволнени в Украйна

Заместник-министърът на отбраната Вячеслав Шаповалов вече подаде оставка заради аферата.

През почивните дни в украинските медии се появиха съобщения, че министерството на отбраната купува храна за войниците на цени до три пъти по-високи от тези в магазините за продажба на дребно.

След това министърът на отбраната Олексий Резников съобщи за "грешки" в някои договори, които той наредил да бъдат преразгледани.

Виолета Симеонова
385 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини