Словения: Без Русия няма да има стабилност в Европа

  • 25 януари 2023 13:21

  • 559
  • 2
Словения: Без Русия няма да има стабилност в Европа
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Външният министър на Словения Таня Файон смята, че без Русия няма да има траен мир и стабилност в Европа, затова тя ще трябва да бъде включена в дискусиите за новата архитектура на сигурността в Европа, съобщава словенският вестник "Дело".

Когато настъпи мирът, най-важното в допълнение към възстановяването на Украйна ще бъде връщането към диалог с Русия. С това ние ще предотвратим началото на студена война в Европа. Ние ще осъзнаем, че без Русия няма да има траен мир и стабилност на нашия континент, затова ще бъде необходимо тя да бъде включена в дискусиите за новата архитектура на сигурност в Европа, заяви Таня Файон на 26-ата конференция на словенската дипломация в Бърдо при Краню. 

Словения изрази подкрепата си към Босна и Херцеговина за членство в ЕС

Във встъпителното си слово словенският външен министър засегна темата за словенската външна политика във време на глобални промени, предизвикани най-вече от войната в Украйна.

Росица Валентинова
559 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.01.25 | 14:45

2
И там е пълно с говнояди, като тук.
PaulaFox

2023.01.25 | 13:31

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини